Макс Фрай е литературен псевдоним на двама творци - писателката Светлана

...
Макс Фрай е литературен псевдоним на двама творци - писателката Светлана
Коментари Харесай

♥ Малката глупава бяла котка знае какво е любов

Макс Фрай е книжовен псевдоним на двама създатели - писателката Светлана Мартынчик и художника Игор Стёпин, основали редица фантастични бестселъри, цикъл с есета за литературата и изкуството, известния речник - указател „ Азбука на актуалното изкуство ” и  тематични литературни антологии. 

Кратко, пухкаво и нежно за любовта ♥ Назаем от романа „ Мастер ветров и закатов ” на Макс ФРАЙ

Любов, това е да лежиш на неуместните хлъзгави колене на неуместното хлъзгаво, непрекъснато шаващо обичано създание, да се свличаш от тях през няколко минути, само че да не пускаш порасналите си нокти, да не се закрепяш, а да се хързулваш на пода, да въздишаш и още веднъж да се мяташ на хлъзгавите колене, да се свиеш на кълбо и още веднъж да се изтърколиш на земята, и отново да не пускаш ноктите си, да не се вкопчваш, да падаш, да въздишаш и отново да се връщаш – и по този начин до безкрай….

Глупавият огромен неуместен и хлъзгав човек също знае какво е обич. Любов, това е да седиш в неуместна поза, стиснал колене, едвам допрял с върха на пръстите си пода, да се мъчиш да не мърдаш много-много, с цел да не може дребната глупава бяла котка да пада и да въздиша колкото се може по-рядко, и в тоя изумителен свят, изтъкан от нелепост и обич, да има мъничко повече тишина и покой. 

* Макс Фрай, „ Мастер ветров и закатов ”

Източник:
Снимка:

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР